Houbová polévka na kyselo
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře belgické restaurace Les Moules Radka Vlasáka.
Ingredience - 4 porce:
- 20 g sušených hřibů
- 0,3 dcl oleje
- 20 g hladké mouky
- 70 g cibule
- 1,5 l vody
- 500 g brambor
- 3 dcl smetany 33%
- sůl
- pepř
- ocet
- kmín
- pažitka
Příprava:
- Sušené hřiby přes noc namočíme do vody
- Druhý den houby uvaříme doměkka
- Ve vedlejším hrnci si připravíme světlou cibulovou jíšku s kmínem a zalejeme houbami s vývarem
- Rozšleháme, přivedeme k varu a přidáme brambory nakrájené na kostky
- Když jsou brambory měkké, přidáme smetanu, osolíme, opepříme a okyselíme
- Podáváme sypané pažitkou
Poznámka:
- Hřiby můžeme použít i čerstvé nebo mražené, ty je však lepší předem orestovat
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.