Houbový guláš s bramborem

Recept dne od šéfkuchaře restaurace Les Moules Radka Vlasáka.

Ingredience:

  • Lesní houby  1 kg
  • Brambory  1 kg
  • Sádlo   200 g
  • Cibule  400 g
  • Celý kmín
  • Mletá červená paprika
  • Česnek
  • Sůl
  • Pepř

Postup:

  • Houby očistíme a nakrájíme na větší kusy.
  • V hrnci rozpustíme škvařené sádlo a zvolna na něm opečeme nadrobno nakrájenou cibuli do zlatavé barvy. Na tomto základu jen zprudka opečeme houby a celý kmín. 
  • Přidáme papriku, jen jednou otočíme a zalijeme vývarem, aby se nám nepřipálila.
  • Zavaříme. Přidáme na větší kusy nakrájené brambory (jednu větší necháme), osolíme, opepříme.
  • Když jsou brambory napůl vařené, přidáme poslední nastrouhanou, která nám guláš zahustí. 
  • Pak jen zvolna provaříme, dochutíme česnekem, kmínem či solí.
  • Jako příloha je výborný chléb, dobrý je však guláš i bez něj. 
  • Guláš vaříme z tvrdších druhů hub, jako je hřib pravý či křemenáč.
autor: Denisa Jeřábková

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.