Hovězí nudličky na medu

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Kolkovny na Starém Městě pražském Martina Faltuse.

Ingredience:

  • Hovězí roštěná -  0,4 kg
  • Mletá paprika - 1 lžička
  • Sůl
  • Hladká mouka - 1 lžíce
  • Olej - 4 lžíce 
  • Rajčatový protlak - 2 lžíce
  • Med -  4 lžíce 
  • Česnek - 2 stroužky 
  • Červené víno - 150 ml
  • Mrkev (nastrouhaná) - 1 ks 

Postup:

  • Hovězí nakrájíme na nudličky, osolíme, posypeme paprikou, orestujeme na oleji a odložíme stranou
  • Do výpeku přidáme lžíci mouky, orestujeme, zalijeme vývarem, přidáme maso, rajský protlak, med, drcený česnek, sůl a mrkev
  • Přilijeme víno a dusíme asi 20 minut
  • Pak podle chuti dosolíme a podáváme s rýží nebo bramborami
autor: Denisa Jeřábková

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.