Hovězí roláda
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Kolkovny Martina Faltuse
Ingredience:
- 1 kg hovězí pečeně
- 100 g anglické slaniny
- 100 g čerstvého špenátu
- 5 stroužků česneku
- 200 g mletého vepřového
- 1 vejce
- lžíce strouhanky
- 50 ml smetany
- 50 g kuřecích jater
- 30 g mrkve
- 3 g sterilované kukuřice
- sůl
- zelený pepř
- 100 ml zakysané smetany
Postup:
- Maso rozřízneme na co největší plát, naklepeme, osolíme, opepříme a poklademe slaninou
- Spaříme zelené listy špenátu, rozložíme na slaninu a posypeme česnekem nakrájeným na plátky
- Mleté maso smícháme s orestovanými játry, sterilizovanou kukuřicí, smetanou, vejcem, strouhankou a kořením
- Masovou směs naklademe na plát hovězího masa, doprostřed dáme podélně celou mrkev, srolujeme a svážeme provázkem
- Na povrch rolády položíme oříšky z másla a zabalíme vše do alobalu
- Pečeme za stálého podlévání asi 90 minut
- Pak maso vyjmeme a ve výpeku orestujeme pepř, zjemníme zakysanou smetanou
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.