Hovězí roštěná s ananasovou chilli omáčkou
Recepty k 41. dílu pořadu Dobrou chuť. Šéfkuchař David Šašek.
Ingredience:
- 10 plátku á 150 g hovězí roštěné (mírně naklepané)
- 100g hrubozrnné dijónské hořčici
- 1/6 svazku čerstvého rozmarýnu
- 1/6 svazku čerstvého tymiánu
- Čerstvě mletý černý pepř
- 3 stroužky česneku (ČR, Bio)
- 200 ml slunečnicového oleje
- Sůl dle chuti (10g)
Postup:
Smícháme hořčici se solí, pepřem a utřeným česnekem. Ze stonku otrháme lístky rozmarýnu a tymiánu, posekáme nahrubo a taktéž přidáme do marinády. Marináda nám po ochutnání musí připadat příliš slaná, aby bylo výsledné maso dobře ochucené. Krouživým pohybem metlou vmícháme do marinády olej. Poté namáčíme do marinády maso plátek po plátku, prsty ještě lehce pomačkáme a skládáme po vrstvách do plastového kontejneru s víčkem. Když marináda zbude nalijeme jí ještě na poslední vrstvu masa. Marinujeme v lednici přibližně tři dny při teplotě +4C°.
Ingredience:
- 800g očištěného na kousky nakrájeného čerstvého ananasu
- 200g Sweet chilli omáčky
- 60g lístků čerstvé máty
Postup:
Ananas vložíme do kůtru a nahrubo umixujeme. Přes síto z něho částečně vymačkáme šťávu do rendlíku, kterou v zápětí svaříme na 1/8. Necháme vychladnout, nalijeme zpátky do ananasu. Přidáme chilli omáčku a na jemné nudličky pokrájenou mátu. Vše necháme před podáváním dobře vychladit. Podáváme nejlépe ke grilovanému nebo pečenému masu.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka