Hovězí roštenky
Recept dne od šéfkuchaře hotelu Aria Davida Šaška.
Ingredience:
- 10 plátků á 150 g hovězí roštěné (mírně naklepané)
- 100 g hrubozrnné dijonské hořčice
- 1/6 svazku čerstvého rozmarýnu
- 1/6 svazku čerstvého tymiánu
- čerstvě mletý černý pepř
- 3 stroužky česneku (ČR, Bio)
- 200 ml slunečnicového oleje
- sůl dle chuti (10 g)
Postup:
Smícháme hořčici se solí, pepřem a utřeným česnekem. Ze stonku otrháme lístky rozmarýnu a tymiánu, posekáme nahrubo a taktéž přidáme do marinády. Marináda nám po ochutnání musí připadat příliš slaná, aby bylo výsledné maso dobře ochucené. Krouživým pohybem metlou vmícháme do marinády olej.
Poté namáčíme do marinády maso - plátek po plátku, prsty ještě lehce pomačkáme a skládáme po vrstvách do plastového kontejneru s víčkem. Když marináda zbude, nalijeme ji ještě na poslední vrstvu masa. Marinujeme v lednici přibližně tři dny při teplotě 4 C°.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Nenechte si ujít kouzlo staré Číny s Hankou Maciuchovou
Ondřej Kepka, režisér a moderátor


Tajný deník čínské císařovny
Románové zpracování životního příběh císařovny vdovy Cch'-si, která se jako mladá dívka Jehonala stala konkubínou císaře a díky mimořádné inteligenci, intrikám i krutosti dokázala postupně vystoupat na vrchol a na půlstoletí se stát faktickou vládkyní Číny.