Hříbková polévka s vejcem

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace V Kolkovně Martina Faltuse.

Ingredience:

  • 1 l hovězího vývaru
  • 0,2 kg  tmavého chleba
  • 0,1 kg sušených hříbků
  • 0,1 kg sádla
  • 2 stroužky česneku
  • 2 vejce
  • sůl
  • drcený kmín
  • 0,1 l mléka

Postup:

  • Sušené hříbky namočíme předem na 10 minut ve vodě, houby scedíme a vaříme ve vývaru 20 minut. 
  • Přidáme česnek utřený se solí, drcený kmín, v mléce rozmíchaná vejce a krátce povaříme. 
  • Na sádle si osmahneme chleba nakrájený na kostičky. 
  • Na talíře rozdělíme osmahnutý chléb a přelijeme vroucí polévkou.
autor: Denisa Jeřábková