Husí prsa se švestkami
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Kolkovny Martina Faltuse.
Ingredience:
- Husí prsa - 4 ks
- Sušené švestky - 0,1 kg
- Sekané vlašské ořechy - 0,05 kg
- Červené víno - 0,1 l
- Vývar na podlévání
- Olej
- Sůl
Postup:
- Sušené švestky pokrájíme a zakapeme vínem
- Husí prsa nařízneme dlouhým špičatým nožem tak, aby vznikla kapsa, kterou vyplníme namočenými švestkami a ořechy
- Prsa uzavřeme párátky, osolíme a na oleji opečeme
- Potom podlijeme trochou vývaru a zvolna pečeme doměkka
- Podáváme s bramborovou kaší
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka