Jablečná marmeláda s chilli
Recept dne od šéfkuchaře restaurace Les Moules Radka Vlasáka.
Ingredience:
- Jablka 1 kg
- Sladké chilli papričky 80 g
- Cukr 80 g
- Portské víno bílé 3 dcl
- Skořice 1 ks
- Sůl
- Máslo 80 g
Postup:
Oloupaná jablka zbavená jádřince, opečeme na másle spolu s nakrájenými chilli papričkami bez semínek. Přidáme trochu cukru a za občasného míchání necháme zkaramelizovat.
Zkaramelizovaná jablíčka zalijeme portským vínem, přidáme špetku soli a tyčinku skořice. Poté pod poklicí jablka hodinu prováříme, dokud se nerozvaří.
Poklici sejmeme a už jen pomalu hmotu sváříme do husta. Přes síto přepasírujeme a ještě teplou můžeme podávat k přírodně pečeným masům či vepřovému ovaru.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka