Jablečná marmeláda s chilli

Recept dne od šéfkuchaře restaurace Les Moules Radka Vlasáka.

Ingredience:

  • Jablka  1 kg
  • Sladké chilli papričky 80 g
  • Cukr 80 g
  • Portské víno bílé  3 dcl
  • Skořice  1 ks
  • Sůl                             
  • Máslo 80 g

Postup:

Oloupaná jablka zbavená jádřince, opečeme na másle spolu s nakrájenými chilli papričkami bez semínek. Přidáme trochu cukru a za občasného míchání necháme zkaramelizovat.

Zkaramelizovaná jablíčka zalijeme portským vínem, přidáme špetku soli a tyčinku skořice. Poté pod poklicí jablka hodinu prováříme, dokud se nerozvaří.

Poklici sejmeme a už jen pomalu hmotu sváříme do husta. Přes síto přepasírujeme a ještě teplou můžeme podávat k přírodně pečeným masům či vepřovému ovaru.

autor: Denisa Jeřábková