Jablková buchta

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace V Kolkovně Martina Faltuse.

Ingredience:

  • 4 vejce
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1/2 hrnku oleje
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 kypřící prášek
  • skořice
  • 1 vanilkový cukr
  • 4 hrnky na kostičky nakrájených jablek
  • oříšky a rozinky dle chuti
  • mléko dle potřeby

Postup:

Vejce utřeme s cukry, přidáme mouku, skořici, kypřící prášek a kakao. Postupně přimícháme olej a dle potřeby mléko. Do těsta vmícháme jablka, ořechy a rozinky a vše vlijeme na vymaštěný a vysypaný plech a pečeme při 200°C.

autor: Denisa Jeřábková