Jablková buchta
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace V Kolkovně Martina Faltuse.
Ingredience:
- 4 vejce
- 1 hrnek cukru krupice
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1/2 hrnku oleje
- 2 lžíce kakaa
- 1 kypřící prášek
- skořice
- 1 vanilkový cukr
- 4 hrnky na kostičky nakrájených jablek
- oříšky a rozinky dle chuti
- mléko dle potřeby
Postup:
Vejce utřeme s cukry, přidáme mouku, skořici, kypřící prášek a kakao. Postupně přimícháme olej a dle potřeby mléko. Do těsta vmícháme jablka, ořechy a rozinky a vše vlijeme na vymaštěný a vysypaný plech a pečeme při 200°C.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka