Jablková kuřecí prsa - tzv. falešná svíčková

Vaříme s Romanem Hadrbolcem, prvním Celebrity šéfkuchařem České republiky, který vařil mnoha hollywoodským celebritám a osobnostem. Dnes je to recept, který Roman Hadrbolec připravoval pro Lou Adlera.

Suroviny (pro 4 osoby): 4 kuřecí prsa (očištěná), 3 jablka (oloupaná, zbavená jádřinců a nahrubo nastrouhaná), 8 lžiček kari (2 lžičky na jedno kuřecí prso), 3 lžíce sádla, 1 cibule (oloupaná a drobně nakrájená), 1 smetana ke šlehání, 3 lžíce zakysané smetany, 2 lžičky soli, 1 lžička černého pepře (mletého)

Postup: V hluboké pánvi na rozehřátém sádle zpěníme cibuli (3 minuty), přidáme osolená, opepřená a kari kořením okořeněná kuřecí prsa a po obou stranách je osmahneme (asi 5 - 8 minut na jedné straně). Hotová prsa vytáhneme stranou a do pánve vložíme nastrouhaná jablka, osolíme je, přikryjeme poklicí a za mírné teploty je dusíme 10 - 15 min. Pokud jsou jablka málo šťavnatá, můžeme k nim přilít 1/4 hrnku vody. Pak odstavíme pánev z plotny. Podušená jablka zalijeme šlehačkou, zakysanou smetanou a vše rozmixujeme ručním mixérem. Vrátíme zpátky na plotnu, přidáme kuřecí prsa a za stálého míchání necháme projít varem (3 minuty). Podáváme s dušenou rýží nebo s houskovým knedlíkem.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.