Jáhly - pár tipů (jak na ně...) II.

Ochutnejte s Reginou aneb 92,6 inspirací do vaší kuchyně - pátek 17. listopadu. Až do 25. listopadu budeme opět vařit podle Biokuchařky Hanky Zemanové. Naučí nás, jak zařazovat do jídelníčku biopotraviny. Ukáže nám, že biojídlo může být zdravé i chutné pro celou rodinu. Důraz je kladen na to, aby potraviny, které v receptech použijete, byly běžně dostupné.

Jáhly jako příloha: Syrové jáhly osmažíme na oleji, přidáme přírodní sójovou omáčku, přidáme vodu v poměru 1:2 a necháme pod pokličkou uvařit. Nakonec promícháme s opraženými slunečnicovými semínky.

Jahelná kaše: Jeden díl jáhel vaříme s 3 - 4 díly vody půl hodiny až 40 minut. Přidáme ovesné nebo rýžové mléko. Pokud chceme rýži nasladko, přidáme skořici, med a ořechy.

Pokud jáhly zbydou, lze je přidat do klasického bramborákového těsta. Pokud zbydou uvařené brambory a jáhly, na cibulce je smícháme, rozšťoucháme, osolíme, přidáme zelený pórek a olivový olej.