Jáhly - základní recept (jak na ně...)

Ochutnejte s Reginou aneb 92,6 inspirací do vaší kuchyně - čtvrtek 16. listopadu. Až do 25. listopadu budeme opět vařit podle Biokuchařky Hanky Zemanové. Naučí nás, jak zařazovat do jídelníčku biopotraviny. Ukáže nám, že biojídlo může být zdravé i chutné pro celou rodinu. Důraz je kladen na to, aby potraviny, které v receptech použijete, byly běžně dostupné.

Jáhly nejprve dobře properte ve vodě, promněte rukama. Doporučujeme vybírat jáhly čerstvé, v dobré kvalitě, nejlépe v biopotravinách. Na jeden díl jáhel použijeme necelé dva díly vody. Přivedeme k varu, osolíme špetkou mořské soli, stáhneme na minimum, přiklopíme pokličkou a vaříme asi 15 minut. Během vaření nemíchejte, nepřipálí se. Necháme dojít pod pokličkou asi 5 minut. Na skus by měly být měkké.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.