Jahodový sýrový dort

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Kolkovny Martina Faltuse.

Ingredience:

Těsto: 

  • 170 g máslových  sušenek
  • 80 g másla
Krém: 

  • 600 g mascarpone
  • 200 g crème fraîche
  • 3 vejce
  • 200 g cukru
  • 1 vanilinový cukr
  • 1 citron
Poleva:  

  • 300 g jahod
  • želatina 
  • 2 lžíce cukru 

Postup:

  • Sušenky rozdrtíme a smícháme s máslem
  • Dortovou formu vymažeme máslem a na dno dáme sušenkové těsto
  • Pečeme v troubě asi 10 minut při 180 °C
  • Připravíme si krém:
  • Mascarpone vyšleháme se smetanou, vejci, cukrem a šťávou z citrónu
  • Krém naneseme na upečenou sušenkovou vrstvu. Pečeme v troubě 30 minut opět na 180°C
  • Dort necháme trošku vystydnout
  • Připravíme želatinu podle návodu
  • Na dort naskládáme omyté jahody a zalijeme je želatinou
  • V lednici necháme dort ztuhnout 
autor: Denisa Jeřábková