Japonská miso polévka s mořskou řasou wakame
Ochutnejte s Reginou aneb 92,6 inspirací do vaší kuchyně - pátek 24. listopadu. Až do 25. listopadu budeme vařit podle Biokuchařky Hanky Zemanové. Naučí nás, jak zařazovat do jídelníčku biopotraviny. Ukáže nám, že biojídlo může být zdravé i chutné pro celou rodinu. Důraz je kladen na to, aby potraviny, které v receptech použijete, byly běžně dostupné.
Suroviny: 2 - 3 druhy sezónní zeleniny, řasa wakame (1 porce - velikost poštovní známky), 3/4 l vody nebo zeleninového vývaru, miso ječmenné nebo rýžové (na 1 malý šálek - 1 lžičku misa), zelené natě nebo pórek, čerstvý zázvor o velikosti palce
Postup: Řasu wakame omyjeme a vložíme do misky s vodou. Po pár minutách lze krájet jako běžná zelenina. Vodu, v níž jste máčeli řasu, přidejte do polévky. Dejte vařit vodu, nakrájejte zeleninu na tenké nudličky a přidejte do vroucí vody. Po 3 - 4 minutách přidejte řasu wakame. Miso se přidává do polévky až téměř na konci. Odebereme trochu vody z polévky, v té miso rozmícháme. Stáhneme teplotu na minimum, miso vlijeme do polévky, nevaříme. Posypeme zelenou natí. Přidáme pár kapek šťávy ze zázvoru.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.