Japonská miso polévka s mořskou řasou wakame

Ochutnejte s Reginou aneb 92,6 inspirací do vaší kuchyně - pátek 24. listopadu. Až do 25. listopadu budeme vařit podle Biokuchařky Hanky Zemanové. Naučí nás, jak zařazovat do jídelníčku biopotraviny. Ukáže nám, že biojídlo může být zdravé i chutné pro celou rodinu. Důraz je kladen na to, aby potraviny, které v receptech použijete, byly běžně dostupné.

Suroviny: 2 - 3 druhy sezónní zeleniny, řasa wakame (1 porce - velikost poštovní známky), 3/4 l vody nebo zeleninového vývaru, miso ječmenné nebo rýžové (na 1 malý šálek - 1 lžičku misa), zelené natě nebo pórek, čerstvý zázvor o velikosti palce

Postup: Řasu wakame omyjeme a vložíme do misky s vodou. Po pár minutách lze krájet jako běžná zelenina. Vodu, v níž jste máčeli řasu, přidejte do polévky. Dejte vařit vodu, nakrájejte zeleninu na tenké nudličky a přidejte do vroucí vody. Po 3 - 4 minutách přidejte řasu wakame. Miso se přidává do polévky až téměř na konci. Odebereme trochu vody z polévky, v té miso rozmícháme. Stáhneme teplotu na minimum, miso vlijeme do polévky, nevaříme. Posypeme zelenou natí. Přidáme pár kapek šťávy ze zázvoru.