Jehněčí guláš

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Kolkovny Martina Faltuse

Ingredience:

  • 200 g  jehněčího masa
  • 2 lžíce oleje
  • 1 větší cibule
  • 2 feferonky
  • sůl
  • 8 stroužků česneku
  • majoránka
  • bobkový list
  • celé nové koření
  • celý pepř 
  • sladká paprika
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • 1,5 l vody
  • 1 středně velká mrkev
  • 1 kořenová petržel
  • 1 malý celer
  • 200 g květáku
  • 200 g kapusty
  • 500 g brambor
  • pórek

Postup:

  • Na oleji osmahneme drobně nakrájenou cibuli, zasypeme mletou paprikou a zalijeme trochou vody, aby nezhořkla
  • Přidáme bobkový list, nové koření, celý pepř, majoránku, utřený česnek, rajčatový protlak a feferonku
  • Osolíme a zalijeme zbytkem vody
  • Vložíme na kostky nakrájené maso
  • Vaříme asi hodinu, dokud maso není téměř měkké
  • Pak přidáme očištěnou a nakrájenou zeleninu a brambory
  • Vše dovaříme doměkka
  • Před dokončením vsypeme do guláše najemno nakrájený pórek
autor: Denisa Jeřábková