Jehněčí guláš
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Kolkovny Martina Faltuse
Ingredience:
- 200 g jehněčího masa
- 2 lžíce oleje
- 1 větší cibule
- 2 feferonky
- sůl
- 8 stroužků česneku
- majoránka
- bobkový list
- celé nové koření
- celý pepř
- sladká paprika
- 1 lžíce rajského protlaku
- 1,5 l vody
- 1 středně velká mrkev
- 1 kořenová petržel
- 1 malý celer
- 200 g květáku
- 200 g kapusty
- 500 g brambor
- pórek
Postup:
- Na oleji osmahneme drobně nakrájenou cibuli, zasypeme mletou paprikou a zalijeme trochou vody, aby nezhořkla
- Přidáme bobkový list, nové koření, celý pepř, majoránku, utřený česnek, rajčatový protlak a feferonku
- Osolíme a zalijeme zbytkem vody
- Vložíme na kostky nakrájené maso
- Vaříme asi hodinu, dokud maso není téměř měkké
- Pak přidáme očištěnou a nakrájenou zeleninu a brambory
- Vše dovaříme doměkka
- Před dokončením vsypeme do guláše najemno nakrájený pórek
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor

Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.