Jogurtový koláč s jablky a přírodním cukrem
Recept dne od šéfkuchaře hotelu Aria Davida Šaška.
Ingredience:
- 2 kelímky bílého jogurtu (2 x 120 ml)
- 2 vejce
- 2 kelímky (2 x 120 ml) přírodního cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 2/3 kelímku rostlinného oleje (asi 80 ml)
- 4 kelímky (4 x 120 ml) polohrubé mouky
- 1 ½ lžičky prášku do pečiva
- 1 jablko bez jadřince nakrájené na široké plátky
Postup:
Koláčovou formu ideálně o průměru 23 cm (nebo formu na biskupský chlebíček) vymažte máslem a vysypte moukou.
Opatrně metličkou v misce smíchejte jogurt, vejce, vanilku, chvilku míchejte, dokud se cukr trochu nerozpustí a nakonec po částech přimíchejte olej. V druhé misce smíchejte mouku s práškem do pečiva a pak ho vmíchejte do jogurtové směsi, dokud se ingredience nespojí v kompaktní těsto.
Potom nalijte těsto do formy, vyskládejte jablka a pečte 30 minut v předehřáté troubě na 190°C.
Místo jablek můžete do koláče použít nasekanou čokoládu, různé ořechy a sušené ovoce nebo jiné čerstvé lesní plody.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.