Karamelová jablíčka s krémem patisserie

Recept k 64. dílu pořadu Dobrou chuť...

Ingredience:
- 1 kg oloupaných jablek nakrájených na plátky
- máslo
- cukr
Ingredience na cukrářský krém:
- 1 l mléka
- 250 g cukru
- 4 žloutky
- 2 celá vejce
- 75 g kukuřičného škrobu
- 60 g másla
- vanilkový lusk

Postup:
1. Pánev středně rozpálíme, máslo necháme rozpustit. Potom vsypeme nakrájená jablka a promícháváme.
2. Přidáme trochu cukru a skořice a dáme stranou.
3. Poté si připravíme cukrářský krém. Mléko smícháme se 125 g cukru, přidáme vanilkový lusk a přivedeme pomalu k varu. Nevaříme prudce. Poté odstavíme a necháme ještě vylouhovat lusk.
4. Mezitím si spojíme žloutky, kukuřičný škrob a další dávku cukru (125 g). Uděláme z toho hladkou hmotu. Za stálého míchání pak přes sítko přiléváme vanilkové mléko.
5. Takto připravenou hmotu nalijeme do hrnce a za stálého míchání zahřejeme téměř k varu. Vmícháme ještě 60 g másla a poté nacháme krém vychladnout.
6. Jablka naklademe do hlubokých talířů, pocukrujeme a polijeme krémem.