Karbanátky s kari
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace V Kolkovně Martina Faltuse.
Ingredience:
- 500 g mletého vepřového masa
- 1/2 kari koření
- 1 lžíce másla
- 1 vejce
- mléko
- 1 žemle
- 1 cibule
- rostlinný olej
- sůl
Postup:
- Mleté maso smícháme se žemlí namočenou v mléce, vejcem, na másle zpěněnou cibulí
- Vše ochutíme a vytvoříme malé karbanátky, které zvolna smažíme na oleji
- Podáváme s bramborovou kaší
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
![ze_světa_lesních_samot.jpg ze_světa_lesních_samot.jpg](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/30211a0c09767f56cedafa33e6481497.jpg?itok=KWqo-X-T)
![](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/b71c5d2b93b9741c57997922a6ba086a.jpg?itok=pJjrY4Ii)
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.