Karbanátky s paprikou

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Kolkovny Martina Faltuse

Ingredience

  • 500 g mletého vepřového masa
  • 1/2 žluté papriky
  • 1 lžíce másla
  • 1 vejce
  • mléko
  • 1 žemle
  • 1 cibule
  • rostlinný olej
  • sůl
  • pepř
  • oregano

Postup:

  • Mleté maso smícháme se žemlí namočenou v mléce, vejcem, na másle zpěněnou cibulí a paprikou
  • Vše ochutíme a vytvoříme malé karbanátky, které zvolna smažíme na oleji
  • Podáváme s bramborem a dušeným zelím
autor: Denisa Jeřábková

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.