Karbanátky s paprikou
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Kolkovny Martina Faltuse
Ingredience
- 500 g mletého vepřového masa
- 1/2 žluté papriky
- 1 lžíce másla
- 1 vejce
- mléko
- 1 žemle
- 1 cibule
- rostlinný olej
- sůl
- pepř
- oregano
Postup:
- Mleté maso smícháme se žemlí namočenou v mléce, vejcem, na másle zpěněnou cibulí a paprikou
- Vše ochutíme a vytvoříme malé karbanátky, které zvolna smažíme na oleji
- Podáváme s bramborem a dušeným zelím
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
![slovo_nad_zlato.jpg slovo_nad_zlato.jpg](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/19c0a47caca04bb76b27ba3edcdf74cd.jpg?itok=1i0_J3I_)
![](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/e2afc965669332fc5318f1eaa402a4b5.jpg?itok=i3X2CUFb)
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.