Kotleta zvaná Radost

Vaříme s Jiřím Prchalem - doma chutná nejlépe!!!

Suroviny: 4 vykostěné vepřové kotlety či plátky libovější krkovičky, 2 vejce, 4 střední (i větší) stroužky česneku, 8 plátků šunky, 3 - 4 lžičky plnotučné hořčice, sůl, olej, máslo, sójová omáčka, případně 1 vejce nebo plátky rajčete či kapie na ozdobu

Postup: Plátky naklepeme a nařízneme, aby se nám nekroutily při smažení, na vrchní straně osolíme. Hořčici pečlivě rozmícháme s rozmačkaným česnekem, směsí potřeme svrchní stranu masa a položíme na ni 1 - 2 plátky šunky. Vajíčka rozmícháme se dvěma špetkami soli a kotlety do nich ponoříme. Smažíme na rozpáleném oleji šunkou nahoru. Po 4 - 5 minutách opatrně obrátíme. Těsně před dosmažením polijeme zbytkem rozšlehaných vajíček. Zdobíme rajčaty, kapií... Rozpustíme máslo, přilijeme 6 lžic horké vody a zastříkneme sójovou omáčkou. Omáčku přidáme na kotlety.