Kotlety se zelenými fazolkami
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace V Kolkovně Martina Faltuse.
Ingredience:
- 4 plátky vepřové kotlety s kostí
- 0,05 kg másla
- 0,05 kg oleje
- 0,25 kg mražených fazolek
- 2 vejce
- zelená petrželka
- mletý pepř
- sůl
Postup:
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a na oleji a poloviční dávce másla opečeme. Fazolky spaříme v horké vodě a na másle opečeme na pánvi, osolíme a upravíme na talíř, polijeme horkým máslem a posypeme natvrdo uvařenými posekanými vejci.
Hotové kotlety položíme k fazolkám a polijeme šťávou z opečeného masa. Jako přílohu podáváme opékané brambory posypané petrželkou.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.