Králičí placičky
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace V Kolkovně Martina Faltuse.
Ingredience:
- 3 vejce
- 1 lžička mleté pálivé papriky
- 1 lžička kari koření
- 1 lžička cukru
- 2 cibule
- 1 lžička soli
- 1 špetka mletého černého pepře
- 1 lžíce plnotučné hořčice,
- 3 lžíce solamylu
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 1,5 lžíce oleje
- 50 dkg vykostěných králičích stehen
Postup:
Vykostěná králičí stehna nakrájíme na nudličky. Přidáme vejce, solamyl, hořčici, sůl, cukr, kari koření, sladkou a pálivou papriku, pepř, olej a cibuli jemně nakrájenou. Směs důkladně promícháme a dáme uležet do lednice na 24 hodin.
Druhý den rozpálíme tuk na pánvi a lžící na ni klademe směs a tvoříme placičky, které trochu zploštíme. Placičky osmažíme z obou stran. Podáváme s vařenými bramborami.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.