Krůtí guláš se smetanou
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace V Kolkovně Martina Faltuse.
Ingredience:
- 0,6 kg krůtího masa
- 0,2 kg cibule
- 0,1 kg sádla
- 1 lžíce mleté papriky
- sůl
- 0,5 l hovězího vývaru
- 0,05 kg hladké mouky
- 0,15 l smetany
- 0,05 kg kysané smetany
Postup:
Nadrobno nakrájenou cibuli orestujeme na sádle dozlatova. Přidáme nakrájené maso, mletou papriku, krátce osmahneme, osolíme, podlijeme vývarem a dusíme.
Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, přidáme mouku a krátce osmahneme. Zalijeme vývarem a povaříme asi 20 minut. Přidáme smetanu a hotovou omáčku přecedíme na maso. Při podávání zdobíme nočkem kysané smetany. Podáváme se žemlovým knedlíkem.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.