Krůtí guláš se smetanou

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace V Kolkovně Martina Faltuse.

Ingredience:

  • 0,6 kg krůtího masa
  • 0,2 kg cibule
  • 0,1 kg sádla
  • 1 lžíce mleté papriky
  • sůl
  • 0,5 l hovězího vývaru
  • 0,05 kg hladké mouky
  • 0,15 l smetany
  • 0,05 kg kysané smetany

Postup:

Nadrobno nakrájenou cibuli orestujeme na sádle dozlatova. Přidáme nakrájené maso, mletou papriku, krátce osmahneme, osolíme, podlijeme vývarem a dusíme.

Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, přidáme mouku a krátce osmahneme. Zalijeme vývarem a povaříme asi 20 minut. Přidáme smetanu a hotovou omáčku přecedíme na maso. Při podávání zdobíme nočkem kysané smetany. Podáváme se žemlovým knedlíkem.

autor: Denisa Jeřábková