Krůtí karbanátky s koriandrem a cuketou
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace Na Jezerce Pavla Kýzra.
Ingredience - 4 porce:
- mleté krůtí maso z prsíček 500 g
- jarní cibulka 1 ks
- dvě hrsti čerstvého koriandru
- čerstvě vymačkaná šťáva z jednoho citrónu
- sůl a pepř
- cuketa 4 ks
- olej
Na omáčku:
- zakysaná smetana 300 g
- olivový olej 2 polévkové lžíce
- hrst čerstvého koriandru
- hrst čerstvé petrželky
- sůl
- bílý mletý pepř
Postup:
- Nejprve si nameleme krůtí maso a pak ho smícháme s nasekanou cibulkou i s natí.
- Přidáme pokrájený koriandr a nastrouháme na hrubém struhadle cukety.
- Vše zakápneme citrónovou šťávou.
- Celou směs osolíme a opepříme a důkladně zamícháme.
- Z masové směsi vytvoříme širší placičky a na rozpáleném oleji je z obou stran osmažíme. Můžeme též grilovat na venkovním grilu.
- Karbanátky je skvělé podávat se salsou ze zakysané smetany a bylinek.
- Smetanu smícháme s olivovým olejem, přidáme čerstvý nasekaný koriandr a petrželku.
- Podle chuti dosolíme a opepříme špetkou mletého bílého pepře, pozor je opravdu aromatický.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
![tajuplny_ostrov.jpg tajuplny_ostrov.jpg](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/dc6840ce882ec3bac8e628bfab9f5bc9.jpg?itok=MGjKRqj7)
![](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/6515d334428e57ce276151baa6fa5313.jpg?itok=m8R2tATO)
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.