Krůtí karbanátky s koriandrem a cuketou

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace Na Jezerce Pavla Kýzra.

Ingredience - 4 porce:

  • mleté krůtí maso z prsíček 500 g
  • jarní cibulka 1 ks
  • dvě hrsti čerstvého koriandru
  • čerstvě vymačkaná šťáva z jednoho citrónu
  • sůl a pepř
  • cuketa 4 ks
  • olej 

Na omáčku:

  • zakysaná smetana 300 g
  • olivový olej 2 polévkové lžíce
  • hrst čerstvého koriandru
  • hrst čerstvé petrželky
  • sůl
  • bílý mletý pepř

Postup: 

  • Nejprve si nameleme krůtí maso a pak ho smícháme s nasekanou cibulkou i s natí. 
  • Přidáme pokrájený koriandr a nastrouháme na hrubém struhadle cukety. 
  • Vše zakápneme citrónovou šťávou. 
  • Celou směs osolíme a opepříme a důkladně zamícháme. 
  • Z masové směsi vytvoříme širší placičky a na rozpáleném oleji je z obou stran osmažíme. Můžeme též grilovat na venkovním grilu. 
  • Karbanátky je skvělé podávat se salsou ze zakysané smetany a bylinek.
  • Smetanu smícháme s olivovým olejem, přidáme čerstvý nasekaný koriandr a petrželku. 
  • Podle chuti dosolíme a opepříme špetkou mletého bílého pepře, pozor je opravdu aromatický.
autor: Denisa Jeřábková

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.