Krůtí karbanátky s koriandrem a cuketou
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace Na Jezerce Pavla Kýzra.
Ingredience - 4 porce:
- mleté krůtí maso z prsíček 500 g
- jarní cibulka 1 ks
- dvě hrsti čerstvého koriandru
- čerstvě vymačkaná šťáva z jednoho citrónu
- sůl a pepř
- cuketa 4 ks
- olej
Na omáčku:
- zakysaná smetana 300 g
- olivový olej 2 polévkové lžíce
- hrst čerstvého koriandru
- hrst čerstvé petrželky
- sůl
- bílý mletý pepř
Postup:
- Nejprve si nameleme krůtí maso a pak ho smícháme s nasekanou cibulkou i s natí.
- Přidáme pokrájený koriandr a nastrouháme na hrubém struhadle cukety.
- Vše zakápneme citrónovou šťávou.
- Celou směs osolíme a opepříme a důkladně zamícháme.
- Z masové směsi vytvoříme širší placičky a na rozpáleném oleji je z obou stran osmažíme. Můžeme též grilovat na venkovním grilu.
- Karbanátky je skvělé podávat se salsou ze zakysané smetany a bylinek.
- Smetanu smícháme s olivovým olejem, přidáme čerstvý nasekaný koriandr a petrželku.
- Podle chuti dosolíme a opepříme špetkou mletého bílého pepře, pozor je opravdu aromatický.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor


Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.