Kuličky z mletého krůtího masa s cukinou

Ochutnejte s Reginou aneb 92,6 inspirací do vaší kuchyně - středa 11. října

Suroviny: 2 housky, 2 cibule, špetka majoránky, 30 dkg mletého krůtího masa, sůl, pepř, 2 vejce, 2 lžíce oleje, 2 lžíce hladké mouky, 3 stroužky česneku, 3 menší cukiny, 2 lžíce olivového oleje

Postup: Umleté maso osolíme, opepříme, smícháme s vejci, namočenou houskou a na drobno nakrájenou cibulí. Uhněteme do malých kuliček, které obalíme v mouce a zprudka opečeme na oleji. Kuličky z oleje vyjmeme, na zbylém oleji orestujeme druhou cibuli, na plátky nakrájený česnek a na kostky nakrájenou cukinu. Když cukiny změknou, přidáme kuličky, dochutíme solí, pepřem a majoránkou. Podáváme s bílým chlebem nebo vařeným bramborem.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.