Kuře pěti vůní

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Tomáše Stehlíka.

Ingredience - 2 porce:

  • 2 kuřecí stehna bez kosti s kůží
  • 3 větší šalotky nakrájené najemno
  • sůl a pepř
  • 2 plž. koření 5 vůní
  • 4 plž. rostlinného oleje
  • 2 plž. sójové omáčky

Postup:

  • Koření smícháme s cibulkou, olejem a sójovou omáčkou
  • Do takto připravené marinády naložíme maso a necháme marinovat ideálně 12 hodin, minimálně 4 hodiny
  • Kuřata pečeme důkladně na grilu nebo na rozpálené pánvi - prvně kůží dolů a pak i z druhé strany
  • Barva bude sytě hnědá a kůžička křupavá
  • Pokud bude potřeba dopékáme v troubě na 180°C
autor: Denisa Jeřábková

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.