Kuře pěti vůní
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Tomáše Stehlíka.
Ingredience - 2 porce:
- 2 kuřecí stehna bez kosti s kůží
- 3 větší šalotky nakrájené najemno
- sůl a pepř
- 2 plž. koření 5 vůní
- 4 plž. rostlinného oleje
- 2 plž. sójové omáčky
Postup:
- Koření smícháme s cibulkou, olejem a sójovou omáčkou
- Do takto připravené marinády naložíme maso a necháme marinovat ideálně 12 hodin, minimálně 4 hodiny
- Kuřata pečeme důkladně na grilu nebo na rozpálené pánvi - prvně kůží dolů a pak i z druhé strany
- Barva bude sytě hnědá a kůžička křupavá
- Pokud bude potřeba dopékáme v troubě na 180°C
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.