Kuře pěti vůní
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Tomáše Stehlíka.
Ingredience - 2 porce:
- 2 kuřecí stehna bez kosti s kůží
- 3 větší šalotky nakrájené najemno
- sůl a pepř
- 2 plž. koření 5 vůní
- 4 plž. rostlinného oleje
- 2 plž. sójové omáčky
Postup:
- Koření smícháme s cibulkou, olejem a sójovou omáčkou
- Do takto připravené marinády naložíme maso a necháme marinovat ideálně 12 hodin, minimálně 4 hodiny
- Kuřata pečeme důkladně na grilu nebo na rozpálené pánvi - prvně kůží dolů a pak i z druhé strany
- Barva bude sytě hnědá a kůžička křupavá
- Pokud bude potřeba dopékáme v troubě na 180°C
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka