Kuře podle babičky
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace V Kolkovně Martina Faltuse.
Ingredience:
- 1 kuře
- 100 g másla
- slanina
- sůl a mletý pepř
- grilovací koření
- cibule
- 150 g jater
- těstoviny
- 100 g žampiónů
Postup:
Kuře osolíme, vložíme do pekáče, posypeme grilovacím kořením, přidáme máslo a slaninu, zalijeme trochou vody a za občasného přelévání výpekem upečeme dozlatova. Těstoviny nasypeme za stálého míchání do vařící osolené vody a vaříme zvolna doměkka.
Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme je okapat. Takto připravené těstoviny vysypeme do pekáče s výpekem z kuřat.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.