Kuře s vůní rozmarýnu
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Kolkovny na Starém Městě pražském Martina Faltuse.
Ingredience:
- Celé kuře - 1 ks
- Sůl
- Pepř
- Sladká paprika - 1 lžička
- Petrželka
- Snítka čerstvé rozmarýny
- Olej - 2 lžíce
- Máslo - 2 lžíce
Postup:
- Kuře potřeme vně i uvnitř solí, pepřem a paprikou a dovnitř vložíme po snítce petrželky
- Rozmarýnu rozlámeme na menší kousky a vsuneme pod kůži na prsou a na stehnech
- Na pekáči rozehřejeme olej, kuře v něm zprudka opečeme z obou stran, pak je položíme na záda a pečeme v předehřáté troubě asi 60 minut doměkka
- Kuře vyjmeme a rozdělíme na čtvrtky
- Vypečenou šťávu dolijeme vodou, krátce povaříme, zjemníme máslem a přecedíme na kuřata
- Podáváme s bramborem
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.