Kuřecí prsa na hořčici se zeleným pepřem a provensálským kořením
Ochutnejte s Reginou aneb 92,6 inspirací do vaší kuchyně - úterý 10. října
Suroviny: 60 dkg kuřecích prsíček, 1 lžíce oleje, 10 dkg americké či anglické slaniny, 1 lžíce zeleného nakládaného pepře, 1 lžička provensálského koření jako směsi, 2 lžíce plnotučné hořčice, 3 dcl šlehačky, sůl, bílý pepř
Postup: Prsíčka naklepeme a nařízneme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji z obou stran. Při obracení přihodíme na nudličky nakrájenou slaninu a lehce vyškvaříme. Přidáme zelený pepř, hořčici, zprudka opečeme, pocukrujeme kořením a zalijeme šlehačkou. Nevaříme, jen prohříváme. Výborná příloha je rýže.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.