Kuřecí prsa plněná hruškou a nivou

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Kolkovny Martina Faltuse.

Ingredience:

  • 4 větší kuřecí prsa
  • snítka petrželky, tymiánu a bazalky
  • 1 hruška
  • 100 g nivy
Na přílohu:
  • 2 brambory
  • 250 g koktejlových rajčátek
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 1 červená cibule
  • sůl 
  • pepř

Postup:

  • Prsa očistíme a v každém vyřízneme kapsu
  • Naplníme ji vždy kouskem sýru a hrušky
  • Bylinky nasekáme najemno a každé naplněné prso v nich důkladně obalíme
  • Osolíme, opepříme a  opečeme na rozpálené pánvi a poté necháme ještě 10 minut dojít v troubě při 180 stupních
  • Mezitím připravíme zeleninovou přílohu
  • Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a zhruba 10 minut vaříme
  • Poté je scedíme a vložíme do pánve s nadrobno nakrájeným celerem, cibulí, celými rajčátky a orestujeme
autor: Denisa Jeřábková