Kuřecí prsa plněná hruškou a nivou
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Kolkovny Martina Faltuse.
Ingredience:
- 4 větší kuřecí prsa
- snítka petrželky, tymiánu a bazalky
- 1 hruška
- 100 g nivy
- 2 brambory
- 250 g koktejlových rajčátek
- 2 stonky řapíkatého celeru
- 1 červená cibule
- sůl
- pepř
Postup:
- Prsa očistíme a v každém vyřízneme kapsu
- Naplníme ji vždy kouskem sýru a hrušky
- Bylinky nasekáme najemno a každé naplněné prso v nich důkladně obalíme
- Osolíme, opepříme a opečeme na rozpálené pánvi a poté necháme ještě 10 minut dojít v troubě při 180 stupních
- Mezitím připravíme zeleninovou přílohu
- Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a zhruba 10 minut vaříme
- Poté je scedíme a vložíme do pánve s nadrobno nakrájeným celerem, cibulí, celými rajčátky a orestujeme
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/c61cb9fdb5b8bd1e1a6d06ebcb7110e7.jpg?itok=4Fwwcnre)
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka