Kuřecí salát s broskví
Ochutnejte s Reginou aneb 92,6 inspirací do vaší kuchyně - pátek 29. září
Suroviny: konzerva loupaných broskví, 1 pečené nebo vařené kuřecí stehno, plátek syrového celeru, 1 jablko, šťáva z 1/2 citrónu, sůl, bílý pepř, 2 lžíce majonézy nebo bílého jogurtu
Postup: Z broskví slijeme šťávu a necháme je dobře okapat. Kuřecí maso stáhneme z kůže, nesekáme na jemno, osolíme, opepříme, přidáme na jemno nastrouhaný celer a na nudličky nakrájené jablko. Zakapeme citrónovou šťávou a přidáme majonézu nebo jogurt. Lehce promícháme. Směsí plníme půlky broskví, kterým seřízneme spodek, aby nám na talíři dobře stály. Zdobíme snítkou petrželky a podáváme dobře vychlazené. Podáváme s opečeným toastem.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.