Kuřecí vývar
Recept dne od šéfkuchaře hotelu Aria Davida Šaška.
Ingredience na 2 až 3 litry:
- 3 až 4 l studené vody
- 1,5 kg kuřecích křídel (nebo kuřecích čtvrtek)
- 2 mrkve
- 1 stonek řapíkatého celeru
- 1 menší pórek
- 1 menší cibule ve spodní slupce
- 1 stonek tymiánu
- 2 stonky ploché petržele
- 2 listy bobku
- 5 kuliček nového koření
- 10 kuliček celého černého pepře
- 1 čajovou lžičku soli
Postup:
- Do většího hrnce napustíme studenou vodu, přidáme opláchnuté kuřecí čtvrtky.
- Postavíme na plotnu a pomalu přivedeme k varu a průběžně sbíráme pěnu, která se bude tvořit na povrchu.
- Asi po ½ hodině táhlého vaření přidáme očištěnou a omytou zeleninu, sůl a pokračujeme v táhnutí přibližně 2 až 3 hodiny.
- Když je vývar hotový, přecedíme ho přes husté síto (nebo přes plátýnko - např. pro použití na čirou kuřecí polévku).
- Necháme vychladnout a uchováváme v lednici nebo v mrazáku k dalšímu použití.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor

Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.