Lehká polévka z červené čočky s koriandrem a citrónem

Ochutnejte s Reginou aneb 92,6 inspirací do vaší kuchyně - úterý 31. října. Od posledního říjnového dne připravujeme dobroty pro nás z mnohdy netradičních surovin - podle Biokuchařky Hanky Zemanové.

Suroviny (4 porce): 3 lžíce olivového oleje, 1 velká cibule najemno nakrájená, 200 g červené čočky, 1l zeleninového vývaru nebo vody, 2 - 3 lžičky čerstvě umletého koriandru, citrón, mořská sůl, čerstvá nať koriandru nebo petrželky

Postup: Nakrájenou cibulku orestujeme na oleji, přidáme i část mletého koriandru. Přidáme vypranou čočku a společně na oleji osmahneme. Po chvíli přilijeme vodu nebo vývar a na mírném ohni vaříme pod pokličkou do změknutí čočky - cca 15 - 20 minut. Dosolíme nebo dochutíme zeleninovým bujónem (na bázi bylinek a přírodních koření, bez glutamanu sodného) a dovaříme. Dochutíme citrónovou šťávou a koriandrem, případně pepřem.