Makovec
Recept dne od šéfkuchaře hotelu Aria Davida Šaška.
Ingredience:
- 150 g měkkého másla
- 150 g cukru krupice
- 4 žloutky
- 200 g mletého máku
- Jemně strouhaná kůra z cca ½ citrónu
- 6 bílků
Postup:
- Máslo vyšlehejte do pěny a pak do něj opatrně zašlehejte žloutky smíchané s cukrem.
- Dále již pomocí gumové stěrky do másla vmíchejte mletý mák s citrónovou kůrou.
- Nakonec do směsi zlehka vmíchejte vyšlehané bílky (sníh).
- Pak naplňte máslem vymazanou a moukou vysypanou formu do dvou třetin.
- Můžete použít klasickou bábovkovou formu nebo i malou hranatou chlebovou formu.
- Pečte v předehřáté troubě na 160°C cca 30 až 40 minut.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.