Makovec

Recept dne od šéfkuchaře hotelu Aria Davida Šaška.

Ingredience:

  • 150 g měkkého másla
  • 150 g cukru krupice
  • 4 žloutky
  • 200 g mletého máku
  • Jemně strouhaná kůra z cca ½ citrónu
  • 6 bílků

Postup:

  • Máslo vyšlehejte do pěny a pak do něj opatrně zašlehejte žloutky smíchané s cukrem.
  • Dále již pomocí gumové stěrky do másla vmíchejte mletý mák s citrónovou kůrou.
  • Nakonec do směsi zlehka vmíchejte vyšlehané bílky (sníh).
  • Pak naplňte máslem vymazanou a moukou vysypanou formu do dvou třetin.
  • Můžete použít klasickou bábovkovou formu nebo i malou hranatou chlebovou formu.
  • Pečte v předehřáté troubě na 160°C cca 30 až 40 minut.
autor: Denisa Jeřábková