Masové kuličky po řeckém způsobu

Ochutnejte s Reginou aneb 92,6 inspirací do vaší kuchyně - pondělí 25. září

Suroviny (pro 4 osoby): 60 dkg mletého hovězího masa, 1 větší cibule, 1 brambor, špetka skořice, 2 stroužky česneku, špetka oregana, sůl, pepř, citron, 2 lžíce olivového oleje, hrst zelené petrželky, den stará houska, 1 vejce, větší množství oleje na smažení

Rajčatová omáčka na kuličky: 1 větší cibule, 3 lžíce olivového oleje, 400 g loupaných rajčat (konzerva), 1 cl červeného vína, 2 bobkové listy, kousek celé skořice, sůl, pepř, hrstka zelené petržele

Postup: Mleté hovězí maso dáme do mísy, nastrouháme na něj cibuli, přidáme na jemno nastrouhaný vymačkaný syrový brambor, rozdrcený česnek a namočenou housku, sůl, pepř oregano, skořici, šťávu z jednoho citronu, olivový olej, vejce a petrželku. Vše dobře prohněteme a necháme alespoň hodinu odležet v lednici. Tvarujeme kuličky nebo malé biftečky a smažíme ve větším množství rozpáleného oleje. Necháme odkapat na ubrouscích a podáváme s bílým chlebem. Kdo má rád, může si kuličky přelít rajčatovou omáčkou - cibuli nastrouháme a osmahneme na oleji do zlatova. Přidáme pokrájená rajčata i se štávou, víno, koření a petržel a dusíme asi 20 minut.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.