Míchanice z lesních hub
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Kolkovny Martina Faltuse.
Ingredience:
- 2 lžíce sádla
- 1 cibule
- 500 g lesních hub
- 2 lžičky drceného kmínu
- sůl
- pepř
- 4 vejce
- čerstvý chléb
Postup:
- Na pánvi rozehřejeme sádlo a osmahneme na něm doměkka cibuli
- Přihodíme houby, kmín, osolíme a opepříme
- Dusíme pod pokličkou za občasného míchání asi deset minut
- Pokud se houby přichytávají ke dnu, podlijeme je malým množstvím vody
- Vejce prošleháme se solí a pepřem a vlijeme k houbám
- Mícháme asi půl minuty, pak stáhneme z ohně a podáváme s chlebem
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
![slovo_nad_zlato.jpg slovo_nad_zlato.jpg](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/19c0a47caca04bb76b27ba3edcdf74cd.jpg?itok=1i0_J3I_)
![](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/e2afc965669332fc5318f1eaa402a4b5.jpg?itok=i3X2CUFb)
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.