Mleté řízečky z kuřecího masa
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace V Kolkovně Martina Faltuse.
Suroviny:
500 g kuřecích stehen bez kosti a kůže
0,1 l smetany nebo mléka
50 g eidamu
sůl a pepř
strouhanka
Postup:
1. Maso semelte, dejte do mísy a zalijte smetanou nebo mlékem.
2. Přidejte strouhaný sýr, okořeňte a vytvořte malé bochánky.
3. Obalte ve strouhance nebo v trojobalu.
4. Pečte na rozpáleném oleji dozlatova a poté pokládejte na papírový ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk.
5. Podávejte s bramborovou kaší nebo s bramborem.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
![ze_světa_lesních_samot.jpg ze_světa_lesních_samot.jpg](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/30211a0c09767f56cedafa33e6481497.jpg?itok=KWqo-X-T)
![](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/b71c5d2b93b9741c57997922a6ba086a.jpg?itok=pJjrY4Ii)
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.