Mleté řízečky z kuřecího masa
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace V Kolkovně Martina Faltuse.
Suroviny:
500 g kuřecích stehen bez kosti a kůže
0,1 l smetany nebo mléka
50 g eidamu
sůl a pepř
strouhanka
Postup:
1. Maso semelte, dejte do mísy a zalijte smetanou nebo mlékem.
2. Přidejte strouhaný sýr, okořeňte a vytvořte malé bochánky.
3. Obalte ve strouhance nebo v trojobalu.
4. Pečte na rozpáleném oleji dozlatova a poté pokládejte na papírový ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk.
5. Podávejte s bramborovou kaší nebo s bramborem.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor


Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.