Mufiny se švestkami

Ochutnejte s Reginou aneb 92,6 inspirací do vaší kuchyně - čtvrtek 30. listopadu. Stále vaříme podle Biokuchařky Hanky Zemanové. Naučí nás, jak zařazovat do jídelníčku biopotraviny. Ukáže nám, že biojídlo může být zdravé i chutné pro celou rodinu. Důraz je kladen na to, aby potraviny, které v receptech použijete, byly běžně dostupné.

Suroviny: 100 g sušených švestek, 200 g hladké celozrnné špaldové mouky, trochu hrubé mouky nebo krupice na vysypání formy, 1 velká lžíce vinného kamene, špetka mořské soli, 3 lžíce kakaa nebo 2 lžíce karobu (svatojánského chleba), 100 g hořké čokolády, 1/4 sklenky oleje sezamového nebo slunečnicového za studena lisovaného, 1/4 sklenky javorového sirupu, 1 sklenice sojového nebo rýžového mléka

Postup: Předehřejeme si troubu na 160 stupňů. V míse smícháme všechny suché suroviny, švestky pokrájíme a přidáme k moučné směsi. V druhé misce si olej smícháme s javorovým sirupem a mlékem. Postupně přilíváme olejnou směs k suché směsi a mícháme, dokud nezískáme husté, ale tekuté těsto. Vymažeme formu, vysypeme moukou, vlijeme těsto. V koláčové formě pečeme 25 - 30 minut. Vyzkoušíme špejlí.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.