Mušle na houbách a hořčici

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře belgické restaurace Les Moules Radka Vlasáka.

Suroviny:

1 kg slávek
80 g řapíkatého celeru
50 g cibule
50 g lesních hub
1 dcl bílého vína
1 lžíce dijonské hořčice
sůl a pepř

Postup:

1. Do hrnce vložte slávky, na plátky nasekaný řapíkatý celer, cibuli a lesní houby. Přidejte víno, hořčici, sůl a čerstvě mletý pepř.

2. Vše uveďte zprudka do varu a vařte, dokud se slávky neotevřou, což trvá asi 5 minut. Hrncem během varu několikrát zatřepte, aby se chuť prolnula a slávky se vařily rovnoměrně.

3. Podávejte.

autor: Denisa Jeřábková

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.