Mušle na houbách a hořčici
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře belgické restaurace Les Moules Radka Vlasáka.
Suroviny:
1 kg slávek
80 g řapíkatého celeru
50 g cibule
50 g lesních hub
1 dcl bílého vína
1 lžíce dijonské hořčice
sůl a pepř
Postup:
1. Do hrnce vložte slávky, na plátky nasekaný řapíkatý celer, cibuli a lesní houby. Přidejte víno, hořčici, sůl a čerstvě mletý pepř.
2. Vše uveďte zprudka do varu a vařte, dokud se slávky neotevřou, což trvá asi 5 minut. Hrncem během varu několikrát zatřepte, aby se chuť prolnula a slávky se vařily rovnoměrně.
3. Podávejte.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka