Nadívaný vepřový bůček

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Kolkovny Martina Faltuse.

Ingredience:

  • 150 g plátkové anglické slaniny
  • 1500 g vepřového boku

Náplň:

  • 3 lžíce strouhanky
  • 2 vejce
  • 3 lžíce solamylu
  • 450 g krůtího masa
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • hořčice
  • drcený kmín
  • hladká mouka
  • olej
  • 1 hrst čerstvé petrželky
  • vývar

Postup:

  • Připravíme si náplň: Krůtí maso nakrájíme na kousky a v robotu rozmělníme na kaši
  • Vmícháme vejce, solamyl a strouhanku
  • Směs ochutíme solí, pepřem a mletým kmínem
  • Nakonec vmícháme nasekanou petrželku a náplň necháme v chladu rozležet
  • Bůček rozřízneme na plát. Maso rozklepeme, potřeme hořčicí a poklademe plátky anglické slaniny, na kterou naneseme nádivku
  • Svineme do rolády a pevně omotáme potravinářským provázkem
  • Povrch rolády osolíme a opepříme. Pečeme v troubě při 200 °C za občasného polévání vlastní šťávou doměkka
  • Hotovou roládu vyjmeme, zbavíme provázků a uchováme na teple
  • Z výpeku odstraníme přebytečný tuk
  • Šťávu lehce zaprášíme moukou, podlijeme vývarem a krátce podusíme
  • Podáváme s vařeným bramborem a dušeným smetanovým špenátem
autor: Denisa Jeřábková