Nadívaný vepřový bůček
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Kolkovny Martina Faltuse.
Ingredience:
- 150 g plátkové anglické slaniny
- 1500 g vepřového boku
Náplň:
- 3 lžíce strouhanky
- 2 vejce
- 3 lžíce solamylu
- 450 g krůtího masa
- sůl
- mletý černý pepř
- hořčice
- drcený kmín
- hladká mouka
- olej
- 1 hrst čerstvé petrželky
- vývar
Postup:
- Připravíme si náplň: Krůtí maso nakrájíme na kousky a v robotu rozmělníme na kaši
- Vmícháme vejce, solamyl a strouhanku
- Směs ochutíme solí, pepřem a mletým kmínem
- Nakonec vmícháme nasekanou petrželku a náplň necháme v chladu rozležet
- Bůček rozřízneme na plát. Maso rozklepeme, potřeme hořčicí a poklademe plátky anglické slaniny, na kterou naneseme nádivku
- Svineme do rolády a pevně omotáme potravinářským provázkem
- Povrch rolády osolíme a opepříme. Pečeme v troubě při 200 °C za občasného polévání vlastní šťávou doměkka
- Hotovou roládu vyjmeme, zbavíme provázků a uchováme na teple
- Z výpeku odstraníme přebytečný tuk
- Šťávu lehce zaprášíme moukou, podlijeme vývarem a krátce podusíme
- Podáváme s vařeným bramborem a dušeným smetanovým špenátem
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.