Niva v oleji
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace V Kolkovně Martina Faltuse.
Ingredience:
1/2 lžičky citrónové kůry, 1 snítka čerstvé rozmarýny, 200 g sýru niva, 1 lžička barevného pepře, 1 ks chilli papričky, mletý černý pepř, olivový olej
Postup:
Nivu nakrájíme na větší kostky. Chilli papričku očistíme, rozpůlíme a zbavíme semínek. Z očištěného citrónu nastrouháme kůru. Vymytou a vysušenou sklenici naplníme nakrájeným sýrem. Přidáme pepř, rozmarýn, citrónovou kůru a chilli papričku.
Pak vše zalijeme olivovým olejem tak, aby byl sýr zcela ponořený. Nivu necháme odležet alespoň 1 týden.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
![jak_klara_obratila_na web.jpg jak_klara_obratila_na web.jpg](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/e267b388c06a96c1b90c7443afcd1a84.jpg?itok=NWANcVy-)
![](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/94949a2cda8b0e5970dc036a8b74667d.jpg?itok=bfzCOlUT)
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.