Naložený točený salám

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace V Kolkovně Martina Faltuse.

Ingredience:

  • 1 kg točeného salámu
  • 4 velké cibule
  • 0,1 kg červených feferonek
  • 0,2 kg nakládaných okurek
  • 0,5 l kvasného octu
  • celý pepř
  • nové koření
  • bobkový list

Postup:

Z 1 litru vody, octu, nového koření, celého pepře a bobkového listu svaříme nálev a necháme vychladnout. Točený salám oloupeme, nakrájíme na cca 8 cm dlouhé kousky a nakrojíme (ale nedokrojíme).

Do řezu vkládáme nakrájené feferonky a okurky. Naplněný salám plníme do sklenice a prokládáme na kolečka nakrájenou cibulí. Zalijeme nálevem a necháme alespoň týden v chladu a temnu odležet.

autor: Denisa Jeřábková