Naložený točený salám
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace V Kolkovně Martina Faltuse.
Ingredience:
- 1 kg točeného salámu
- 4 velké cibule
- 0,1 kg červených feferonek
- 0,2 kg nakládaných okurek
- 0,5 l kvasného octu
- celý pepř
- nové koření
- bobkový list
Postup:
Z 1 litru vody, octu, nového koření, celého pepře a bobkového listu svaříme nálev a necháme vychladnout. Točený salám oloupeme, nakrájíme na cca 8 cm dlouhé kousky a nakrojíme (ale nedokrojíme).
Do řezu vkládáme nakrájené feferonky a okurky. Naplněný salám plníme do sklenice a prokládáme na kolečka nakrájenou cibulí. Zalijeme nálevem a necháme alespoň týden v chladu a temnu odležet.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.