Jehněčí plec v alobalu
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Kolkovny na Starém Městě pražském Martina Faltuse.
Ingredience:
- Jehněčí plec - 0,8 kg
- Máslo - 0,15 kg
- Česnek - 8 stroužků
- Kmín
- Sůl
- Špetka majoránky
- Sušená máta - 2 lžíce
- Olivový olej - 80 ml
- Rozmarýn - 1 snítka
- Brambory ve slupce - 0,8 kg
Postup:
- Očištěnou jehněčí plec nakrájíme na kousky, proložíme česnekem, pokapeme olejem a dáme na 24 hodin do chladničky
- Brambory očistíme a nakrájíme na plátky
- Plátky rozložíme na alobal a osolíme
- Přidáme maso, které posypeme sušenou mátou, položíme nahoru snítku rozmarýnu, přidáme lžíci másla, zabalíme do alobalu a dáme do trouby upéct
- Hotové maso klademe na nahřáté talíře spolu s plátky brambor
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka