Jehněčí plec v alobalu

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Kolkovny na Starém Městě pražském Martina Faltuse.

Ingredience:

  • Jehněčí plec - 0,8 kg
  • Máslo - 0,15 kg
  • Česnek - 8 stroužků 
  • Kmín
  • Sůl
  • Špetka majoránky
  • Sušená máta - 2 lžíce
  • Olivový olej - 80 ml
  • Rozmarýn - 1 snítka
  • Brambory ve slupce - 0,8 kg 

Postup:

  • Očištěnou jehněčí plec nakrájíme na kousky, proložíme česnekem, pokapeme olejem a dáme na 24 hodin do chladničky
  • Brambory očistíme a nakrájíme na plátky
  • Plátky rozložíme na alobal a osolíme
  • Přidáme maso, které posypeme sušenou mátou, položíme nahoru snítku rozmarýnu, přidáme lžíci másla, zabalíme do alobalu a dáme do trouby upéct
  • Hotové maso klademe na nahřáté talíře spolu s plátky brambor
autor: Denisa Jeřábková