Pečená žebra
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Kolkovny na Starém Městě pražském Martina Faltuse.
Ingredience:
- Vepřová žebírka z pečeně nebo boku - 2 kg
- Tomatová šťáva - 0,3 l
- Česnek - 10 stroužků
- Cibule - 0,1 kg
- Francouzská hrubozrnná hořčice - 0,1 kg
- Krupicový cukr - 0,05 kg
- Světlé pivo - 0,1 l
- Sůl
- Hrubý pepř
Postup:
- Cibuli a česnek nasekáme najemno, přidáme tomatovou šťávu, hořčici, pivo a koření
- Vymícháme marinádu, do které vložíme žebírka a necháme nejlépe přes noc marinovat
- Marinovaná žebírka přendáme na plech a pečeme 60 minut při 150 stupních zakrýté a dopékáme odkryté 30 minut při 170 stupních
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.