Domácí sulc
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Kolkovny Martina Faltuse.
Ingredience:
- Vepřové koleno - 1 ks
- Vepřová krkovice - 0,3 kg
- Karotka - 2 ks
- Nakládané okurky - 5 ks
- Vařená vejce - 4 ks
- Voda
- Sůl
- Pepř mletý
- Pepř celý - 10 kuliček
- Nové koření - 10 kuliček
- Bobkový list - 4 ks
- Ocet
Postup:
- Vepřové koleno dáme vařit do studené vody, přidáme sůl, nové koření, celý pepř, bobkový list a trochu octa
- Zvlášť vaříme krkovici, mrkev i vejce
- Pak nakrájíme okurky na kostičky, uvařenou mrkev na kostičky nebo na kolečka a uvařená vejce nasekáme
- Vepřové koleno necháme trochu vychladnout a maso s kůží obereme a semeleme nahrubo
- Vařenou krkovici nakrájíme na menší kostky
- Všechny ingredience promícháme dohromady a dáme do formy
- Zalijeme vývarem z kolena a dochutíme solí a octem
- Necháme do druhého dne vychladnout a podáváme s pečivem
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.