Husí prsa se švestkami
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Kolkovny Martina Faltuse.
Ingredience:
- Husí prsa - 4 ks
- Sušené švestky - 0,1 kg
- Sekané vlašské ořechy - 0,05 kg
- Červené víno - 0,1 l
- Vývar na podlévání
- Olej
- Sůl
Postup:
- Sušené švestky pokrájíme a zakapeme vínem
- Husí prsa nařízneme dlouhým špičatým nožem tak, aby vznikla kapsa, kterou vyplníme namočenými švestkami a ořechy
- Prsa uzavřeme párátky, osolíme a na oleji opečeme
- Potom podlijeme trochou vývaru a zvolna pečeme doměkka
- Podáváme s bramborovou kaší
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.