Husí prsa se švestkami

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Kolkovny Martina Faltuse.

Ingredience:

  • Husí prsa - 4 ks 
  • Sušené švestky - 0,1 kg
  • Sekané vlašské ořechy -  0,05 kg
  • Červené víno - 0,1 l 
  • Vývar na podlévání
  • Olej
  • Sůl

Postup:

  • Sušené švestky pokrájíme a zakapeme vínem
  • Husí prsa nařízneme dlouhým špičatým nožem tak, aby vznikla kapsa, kterou vyplníme namočenými švestkami a ořechy
  • Prsa uzavřeme párátky, osolíme a na oleji opečeme
  • Potom podlijeme trochou vývaru a zvolna pečeme doměkka
  • Podáváme s bramborovou kaší
autor: Denisa Jeřábková

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.