Roštěnky se zelenými fazolkami
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Kolkovny Martina Faltuse.
Ingredience:
- Kvalitní hovězí roštěná - 4 plátky
- Máslo - 0,1 kg
- Mražené fazolky - 0,25 kg
- Vejce - 2 ks
- Zelená petrželka
- Mletý pepř
- Sůl
Postup:
- Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a na poloviční dávce másla opečeme
- Fazolky spaříme v horké vodě a na másle opečeme na pánvi, osolíme a upravíme na talíř, polijeme horkým máslem a posypeme natvrdo uvařenými posekanými vejci
- Hotové roštěnky položíme k fazolkám a polijeme šťávou z opečeného masa
- Jako přílohu podáváme opékané brambory posypané petrželkou
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.