Dušené plátky jablek na víně
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Kolkovny Martina Faltuse.
Ingredience:
- Větší jablka - 2 ks
- Máslo - 0,05 kg
- Bílé víno - 0,1 l
- Cukr
- Skořice
- Vanilková zmrzlina
Postup:
- Z jablek vyjmeme speciálním vypichovátkem jadřince a nakrájíme na plátky cca 1 cm silné
- Plátky obalíme v cukru a opékáme na pánvi s máslem, až nám začnou karamelizovat
- Přidáme bílé víno a dusíme doměkka
- Podáváme posypané skořicí a s vanilkovou zmrzlinou
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.