Hermelínová pomazánka
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Kolkovny Martina Faltuse.
Ingredience:
- 1 Hermelín
- 50 g sýru Buko
- 1 malá cibule
- 100 g salámu junior
- 2 vařená vejce
- 50 g majonézy
- Sůl
- Mletý pepř
- Mléko na rozředění
Postup:
- Vajíčka uvařená natvrdo, cibuli, salám a hermelín nakrájíme nadrobno
- K nakrájeným surovinám přimícháme Buko a majonézu
- Osolíme, opepříme a rozředíme trochou mléka
- Mažeme na rohlíky
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.