Hermelínová pomazánka

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Kolkovny Martina Faltuse.

Ingredience:

  • 1 Hermelín
  • 50 g sýru Buko
  • 1 malá cibule 
  • 100 g  salámu junior
  • 2 vařená vejce
  • 50 g majonézy
  • Sůl 
  • Mletý pepř 
  • Mléko na rozředění

Postup:

  • Vajíčka uvařená natvrdo, cibuli, salám a hermelín nakrájíme nadrobno
  • K nakrájeným surovinám přimícháme Buko a majonézu
  • Osolíme, opepříme a rozředíme trochou mléka
  • Mažeme na rohlíky
autor: Denisa Jeřábková

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.